19.kolo PL BiH HŠK.Zrinjski-F.K.Željezničar 1-1 strijelac:Bajić


 
 
ZrinjskiZeljoBB4Željezničar je i u četvrtom kolu proljetnog dijela Premier lige BIH ostao ne poražen. Plavi su remizirali u Mostaru sa domaćim Zrinjskim odigravši 1:1. Po veuma lijepom vremenu Željezničar je odigrao još jednu dobru utakmicu i potvrdio veliku formu u kojoj se nalazi.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu priliku imao je Bekrić iz prekida, ali loptu sa gol linije izbija odbranbeni igrač Zrinjskog. Ipak Zrinjski dolazi prvi u vodstvo pogotkom sa bijele tačke. Penal je skrivio Radovanović a siguran izvođač bio je Ivanković.  Sredinom poluvremena Bekrić je odlično izveo slobodan udarac ali sjajno brani domaći golman Hadžić. Poslije ove prilike Plavi su još napravili par lijepih šansi preko Bešlije i Bučana al nisu uspjeli doći do pogotka. U samom finišu prvog poluvremena Zrinjsaki je napravio odličnu akciju i u velikoj šansi se našao Kordić koji je promašio šutajući glavom s svega nekih 5 metara.

U nastavku utakmice Željini igrači su još više pojačali tempo utakmice odlučni u namjeri da dođu do poravnanja. Bekrić je imao priliku da postigne pogotak iz slobodnog udarca ali nije iskoristio priliku. U tim momentim kontrola utakmice je bila u potpunosti u nogama naših fudbalera. Tako je Bekrić izveo korner a najviši u šesnaestercu Zrinjskog bio je korpulentni Bajić  te glavom loptu zabija iz leđa domaćeg golmana i poravnava rezultat. Poslije izjednačujućeg gola Plavi su malo stali sa napadima prepustivši inicijativu domaćinu. Sve što su domaći stvorili bila je prilika u samom finišu utakmice ali mreža Šehića ostala je ne taknuta.

Sve u svemu možemo biti izuzetno zadovoljni predstavama koje pružaju naši momci i borba za titulu se nastavlja. Sad nas kući očekuju dvije domaće utakmice te je prvo mjesto sve  više realna opcija.
navijacizelje.com
zeljeznicarfan
JA VOLIM ŽELJU ZA NJEGA SVE PA NAPRIJED Ž ELJO DO POBJEDE VOLIM TE ŽELJO

2 komentara

Komentariši